Gnocchi cu ciuperci

de xana in Mancaruri de post, 16 Dec 2013 | 12101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • 4 cartofi
  • 1 ou
  • cca 150 gr faina
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • Pentru ciuperci:
  • 200 gr ciuperci
  • 1 cate de usturoi
  • cimbru
  • tarhon
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu ciuperci:

Cartofii cu tot cu coaja se coc in cuptor pe un pat de sare groasa(ii puteti pune in tava si fara sare) cca 45 de minute sau pana se inmoaie bine. Alaturi am pus si 3 catei de usturoi, cu tot cu coaja, dar i-am scos mai devreme din cuptor.

Cat inca sunt fierbinti, cartofii se taie in jumatati si se trec prin sita(se presioneaza fiecare jumatate prin sita fina) pentru a obtine un piure foarte fin. La fel facem si cu usturoiul copt. Adaugam sare peste piure si oul batut dar nu tot oul, cam jumatate si amestecam bine. 

Pe masa de lucru punem jumatate din faina, peste ea piureul apoi restul de faina si incepem sa amestecam pana se omogenizeaza. Se amesteca usor si nu se framanta ca pe aluatul de paine.  Acest aluat se imparte in doua bucati egale iar din fiecare bucata se intinde cate un sul cu diamentrul de cca 1 cm apoi le taiem in bucatele de 2 cm.

Punem pe foc o oala cu apa suficienta si putina sare iar cand da in clocot punem gnocchi. Sunt gata in 2 minute sau cand se ridica la suprafata. Ii scoatem si ii calim in putin ulei de masline pana capata culoare, apoi se dau deoparte pana pregatim ciupercile.

Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de masline si ciupercile. Se calesc putin pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul maruntit, sare, piper, cimbru si tarhon si se mai calesc 3-4 minute. Adaugam si gnocchi rumeniti, amestecam bine si e gata de servit!

TIPS-URI

1

Cartofii galbeni sunt mai buni pentru a face gnocchi.

2

In functie de calitatea cartofilor, s-ar putea sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina faina.

3

Aluatul trebuie sa fie moale si nelipicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu ciuperci